Een Kinderslaapcoach voor jullie gezin!

SAMEN BEREIKEN WE JE DROOM VAN HEERLIJKE NACHTEN.

IN HET DUITS, ENGELS, NEDERLANDS, FRANS OF SPAANS.

Pakketten bekijken

Wist je dat 25% van alle ouders van jonge kinderen problemen ervaart met het slapen van hun kinderen?

kinderslaapcoach, slaapcoach baby, slaapregressie, doorslapen, vanessa de malmazet, like dreaming, gentle sleep coach

Als jij deze site bezoekt omdat je kleintje niet goed slaapt, dan weet dat jij zeker niet alleen bent. Een slecht slapend kindje kan eenzaam voelen - de nachtvoedingen, de hele nacht rondlopen, het gevoel dat iedereen een goede slaper heeft behalve jullie. Wat doe jij nou verkeerd? Je wilt alleen het beste voor je kindje, je dacht dat je alle regels volgde maar toch - een hele nacht doorslapen, dat zit er bijna nooit in en je hebt het zo hard nodig.

Als kinderslaapcoach heb ik dagelijks te maken met ouders, die alles geprobeerd hebben maar er toch niet uitkomen. Slaap is ZO belangrijk voor de ontwikkeling van je kind, maar ook voor jou als ouder: jij moet goed voor jezelf zorgen om goed voor je kind te kunnen zorgen. Maar dat kan niet als je maar een paar uurtjes slaap krijgt s' nachts.

Het maakt hierbij helemaal niet uit hoe oud je kindje is. De ene jonge ouder heeft het al heel zwaar naar de eerste pittige weken met een kleintje thuis, en de andere blijft nog even doorbijten. Het maakt niet uit in welke fase je het slaapgebrek als een probleem ervaart - als je het maar erkend en in actie komt.

Trek aan de bel, vraag om hulp - er is niets mis mee.

Vaak voorkomende slaapproblemen van jonge kinderen

Wordt je peuter vroeg wakker? Is het naar bed brengen in de avond een strijd? Moet je urenlang naast het bed zitten tot je kind weer verder kan slapen? Valt je kleine alleen in slaap aan de borst, fles of op je arm? Heeft je kindje moeite met dutjes overdag? Wil je kind niet in zijn eigen bed slapen?

Dit zijn allemaal slaapproblemen, die ik bijna dagelijks tegenkom in mijn praktijk. En: ze zijn allemaal op te lossen - met liefde, compassie en een portie geduld. Ik ondersteun gezinnen liefdevol en erg betrokken in dit proces. Slapen is zo een cruciaal element voor ons welzijn (en het welzijn van onze kinderen); te cruciaal om er niets aan te doen als het niet lekker loopt.

kinderslaapcoach, slaapcoach baby, slaapregressie, doorslapen, vanessa de malmazet, like dreaming, gentle sleep coach

Slaap is zo belangrijk

Slaap is heel belangrijk voor de ontwikkeling van je kind. Met name in de diepe fases van slaap ontwikkelen de hersenen van je kindje zich het best. Slaap is ook belangrijk om bij te komen van de prikkels van de dag.

En slaap is ook belangrijk voor jullie als ouders: jullie hebben slaap nodig om zelf gezond en fit te blijven en jullie hebben ook tijd nodig voor elkaar, voor jullie hobby's en ontspanning. Slaapproblemen van je kind kunnen een grote belasting zijn ook voor de ouders en daarom is het super belangrijk om op tijd aan de bel te trekken.

Een kinderslaapcoach kan een optie zijn om de slaap van jouw kleintje op de goede weg te helpen. Want:

Slapen is een aangeleerde vaardigheid

kinderslaapcoach, slaapcoach baby, slaapregressie, doorslapen, vanessa de malmazet, like dreaming, gentle sleep coach

Zelfstandig in slaap vallen is een vaardigheid die je kind kan leren - net als fietsen of zwemmen. Het ene kind leert snel en zonder veel ondersteuning van de ouders. Het andere kindje heeft wat meer hulp nodig.

De leeftijd en persoonlijkheid van je kind heeft een grote invloed op het slaapgedrag van je kind. Hetzelfde geldt voor je eigen gedrag: je kindje leert alles van jou als ouders. Dit begint al in zijn eerste weken op aarde - je baby kan al naar een paar weken patronen herkennen in je gedrag, de dag indeling, zijn slaapplaats.

Als jij hem leert dat in slaap vallen altijd betekend op jouw arm door de huiskamer te dansen, dan zal hij niet snel begrijpen wat van hem verwacht wordt als hij in zijn eigen bed gelegd wordt.

Gelukkig kan je je kind wel op weg helpen, op een responsieve manier.

Met een beetje hulp zal je kindje leren slapen

In de allermeeste gevallen zijn er praktijken en patronen ingeslopen die ervoor zorgen dat je kind keer op keer je hulp nodig heeft bij het (weer) in slaap vallen. Ik heb het hier niet over baby's van jonger dan 6 maanden (in deze fase hebben de meeste baby's hulp nodig om te kunnen slapen en kan je hooguit wat tweaken en je kleine zachtjes helpen).

Is je kindje jonger dan 6 maanden? Ik ben ook baby slaapcoach en specifiek opgeleid voor het werken met jonge baby's. Lees hier meer over de opties om stap voor stap de juiste basis te leggen om je baby in de toekomst heerlijk zoet te laten slapen.

Als je kind ouder is dan 6 maanden en jij jullie slaap situatie als belastend ervaart, kom dan in actie. Samen kunnen we je baby, dreumes, peuter of kleuter helpen om zelfstandig in slaap te vallen, en op die manier te leren slapen - en ook door te slapen. Jij als ouder bent hierbij cruciaal - niemand kent jouw kind zo als jij. Vanuit mijn kant vul ik dit aan met mijn ervaring en kennis.

Gedurende 3 a 4 weken vormen we een team, waarbij ik jullie begeleid op jullie individuele weg naar meer slaap.

kinderslaapcoach, slaapcoach baby, slaapregressie, doorslapen, vanessa de malmazet, like dreaming, gentle sleep coach

Je hoeft je kind niet alleen te laten huilen

De wetenschap heeft bewezen dat kinderen die gedurende langere tijd huilen en hierbij geen reactie van hun verzorgers krijgen, grote stress ervaren. In de eerste maanden - tot ongeveer 6 maanden, kan dit zelfs de veilige hechting verstoren. Als kinderslaapcoach met focus op een veilige hechting tussen ouder en kind, zal ik ouders altijd afraden om een van de zogenaamde "cry-it-out" methodes toe te passen en je kind alleen te laten huilen.

Gecertificeerde kinderslaapcoach volgens de Gentle Sleep Coach® Methode

kinderslaapcoach, slaapcoach baby, slaapregressie, doorslapen, vanessa de malmazet, like dreaming, gentle sleep coach
kinderslaapcoach, slaapcoach baby, slaapregressie, doorslapen, vanessa de malmazet, like dreaming, gentle sleep coach

Als kinderslaapcoach werk ik volgens de Gentle Sleep Coach® methode naar Kim West ("The Sleep Lady"). De opleiding omvat meer dan 80 uren training, mentoring en live-coachings. Lees hier alles over de opleiding tot Gentle Sleep Coach® die ik heb gevolgd.

Samen met jou als ouder bekijken we jullie individuele situatie (elk gezin is immers anders), de behoeftes, ontwikkeling en persoonlijkheid van je kindje en jullie wensen en behoeftes als ouders.

Samen werken staat bij mij centraal - ik zie ons echt als een team tijdens dit proces.

Ik geef alle aandacht aan een veilige hechting tussen ouder en kind - dat heeft voor mij de grootste prioriteit. Zelf geloof ik in de kracht van jullie als ouder en dat alles wat jullie doen voor en met jullie kind uit pure liefde en toewijding ontstaat. Er bestaat voor mij geen goed of slecht of juist of fout.

Er bestaat wel altijd een beter - of een beter passende weg. En die gaan we samen verkennen.

Het belangrijkste is dat je blijft vertrouwen in je kracht als ouder - ook ervaar je die op dit moment minder. Voel je je uitgeput en moedeloos. Ik begeleid jullie op jullie individuele weg zodat je kindje (en jullie) weer beter gaan slapen.

Je kindje alleen laten huilen is iets wat ik jullie nooit zal aanbevelen - ik geloof in de kracht van verbinding en vertrouwen tussen ouders en hun kinderen. Weet dat het vertrouwen van je kind in jou een belangrijke basis vormt voor goede slaap.

Hi, ik ben Vanessa,

kinderslaapcoach, slaapcoach baby, slaapregressie, doorslapen, vanessa de malmazet, like dreaming, gentle sleep coach

Mama van 3 prachtige jongens (2018, 2020 en 2022), sinds 2022 gecertificeerde kinderslaapcoach en part-time werkzaam als HR Adviseur.

Ik geloof dat elke ouder de allerbeste bedoelingen heeft in de opvoeding van zijn of haar kinderen. En ik geloof dat we hele hoge eisen aan ons zelf stellen. We denken dat we alles moeten weten, kijken veel en vaak naar wat andere ouders dan wel of niet doen, voelen ons snel schuldig, durven niet te spreken over problemen uit angst voor beoordeling. En daarbij hebben we elkaar zo hard nodig.

Het leven met jonge kinderen is ontzettend druk en veeleisend, zeker als je ook nog moet werken. Vaak missen we andere ouders om ons heen die al meer ervaring hebben of die ons echt kunnen ondersteunen.

Ik geloof dat we elkaar moeten helpen en dat het heel gewoon moet zijn om hulp te vragen.

Ik wordt erg blij als ik zie hoe gezinnen op eens weer functioneren, van elkaar kunnen genieten en zich weer in hun kracht voelen. Dat is mijn grootste motivatie om kinderslaapcoach te zijn.

Wil je meer lezen over mij? Kijk dan even op deze site.

Slaapcoaching Pakketten

kinderslaapcoach, slaapcoach baby, slaapregressie, doorslapen, vanessa de malmazet, like dreaming, gentle sleep coach

NEWBORN

(0-5 maanden)

Meer lezen
kinderslaapcoach, slaapcoach baby, slaapregressie, doorslapen, vanessa de malmazet, like dreaming, gentle sleep coach

BABY

(6-18 maanden)

PEUTER

(1.5-4 jaren)

De Basis - Zelfstandig in slaap vallen

Als kinderslaapcoach help ik jullie op weg naar rustige nachten en voorspelbare dagen. Het hoofddoel wat we samen na zullen streven is om je kind te leren zelfstandig in slaap te vallen. Als je kleine een keer doorheeft hoe dat werkt, kan hij of zij dat ook makkelijk toepassen in de nachten (en tijdens de dutjes overdag).

Wat ik vaak zie gebeuren is dat ouders (soms de hele avond en nacht) hulp bieden bij het (weer) in slaap komen. Dat gebeurd met de allerbeste bedoelingen -natuurlijk wil je dat je kind zich veilig voelt, je in zijn beurt weet en natuurlijk blijf je bij hem als hij dat wil. Zolang dit ook voor jou werkt, is er ook absoluut niets mis mee.

Maar als je s'nachts steeds je bed uit moet dan kan dat gevolgen hebben voor je eigen welzijn. Om je kindje lekker te laten slapen is het belangrijk dat je hem of haar helpt dit zelfstandig te doen. Zo voorkom je dat bij elke wakkerfase s' nachts (en die hebben we allemaal meerdere keren per nacht) jouw interventie nodig is om je kindje weer in slaap te helpen. Je kind alleen laten huilen is hiervoor helemaal niet nodig.

Geloof in je kracht als ouder

kinderslaapcoach, slaapcoach baby, slaapregressie, doorslapen, vanessa de malmazet, like dreaming, gentle sleep coach

Ouders maken zich vaak zorgen als hun kind niet lekker slaapt. Slapen is een van De thema's in het ouderschap - er wordt veel naar andere ouders gekeken, er is ontzettend veel informatie beschikbaar online. Maar wat helpt dan nou echt als je baby of kind slecht slaapt? Hoe kan je zelf goed blijven slapen als je kindje moeite heeft met slapen? Hoe voorkom je slaapproblemen vanaf het begin?

Als ouder heb je alles in je wat je kindje nodig heeft, dat is echt mijn diepste overtuiging. Alleen heb je soms een klein beetje hulp nodig. En dat is helemaal niet erg. Iemand die je wegwijs maakt in het bos vol informatie. Iemand die even meekijkt, je aanmoedigt, in je geloofd. Dat doe ik met alle liefde en overtuiging in mijn werk als kinderslaapcoach.

De behoeftes, character en ontwikkelingsfase van je kindje staan centraal

Elk kind is anders en dat vraagt om een individuele aanpak. Als kinderslaapcoach neem ik veel tijd om jullie als gezin te leren kennen, jullie situatie volledig te begrijpen en met jullie samen te werken aan verbetering. De (slaap) behoeftes van je kind, zijn persoonlijkheid en de leeftijd zijn super belangrijke ingrediënten voor jullie op maat gemaakt slaapplan.

De meeste ouders, die een kinderslaapcoach inhuren zijn achteraf ontzettend blij

Het maakt niet uit of je kindje pas geboren is of al een wat oudere baby, peuter of kleuter. Als je slapen als lastig ervaart, het je veel moeite kost om volop te kunnen genieten van je kind, dan is het mogelijk tijd om hulp te zoeken.

Het slaapgedrag van je kind te verbeteren is een investering in de toekomst - als je kind goed kan slapen, is dit een cadeau waar hij zijn hele leven profijt van zal hebben.

De meeste ouders zijn dan ook heel blij met mijn hulp. Ik hoor heel vaak dat ze het liefst veel eerder aan de bel hadden moeten trekken. Zoals deze (nu uitgeruste) moeder (en dochter).

kinderslaapcoach, slaapcoach baby, slaapregressie, doorslapen, vanessa de malmazet, like dreaming, gentle sleep coach

Vanessa is een geweldige coach: ze heeft de slaapproblemen van onze dochter (4) bij de wortel aangepakt en een goed plan ontwikkeld. Ze slaapt nu ook de hele nacht door. Wij zijn erg blij met de hulp van Vanessa!

— Pascal (Vader van L. 4 jaar)

Een kinderslaapcoach inhuren is een grote beslissing

Het inhuren van een kinderslaapcoach doe je niet zo maar. Het is een grote uitgave en erg spannend. Dat begrijp ik helemaal. Je twijfelt of het wel zijn geld waar zal zijn, misschien wil jij deze investering wel doen maar je partner niet. Misschien twijfel je welke methode en welke persoon jullie nou echt kan helpen, wie kan je vertrouwen?

Het belang van een goede klik

kinderslaapcoach, slaapcoach baby, slaapregressie, doorslapen, vanessa de malmazet, like dreaming, gentle sleep coach

Het is erg belangrijk dat het goed voelt. Een goede klik tussen jou of jullie en jullie kinderslaapcoach is cruciaal. Niet iedereen past bij iedereen.

Ik wil je uitnodigen om rustig rond te kijken op mijn site en een kennismakingsgesprek in te plannen met mij. Dat kan eenvoudig met de knop beneden. Dit eerste gesprek is altijd vrijblijvend en geheel gratis. Ik kijk erna uit jullie te leren kennen!

Hoe ziet het proces er uit?

kinderslaapcoach, slaapcoach baby, slaapregressie, doorslapen, vanessa de malmazet, like dreaming, gentle sleep coach

Kennismaking

We beginnen altijd met een gratis kennismakingsgesprek van ongeveer 20 minuten. Hierin luister ik na jullie verhaal en geef ik een overzicht over mijn werkwijze en aanbod. Het meest belangrijk is voor mij dat jullie helemaal klaar zijn om verandering aan te brengen in het slaapgedrag van jullie kindje. Alleen als zowel moeder(s) en vader(s) achter het plan staan om een slaapcoach in te huren, zal ik jullie ook aanraden om verder te gaan.

Vragenlijst

Als jullie besluiten om door te gaan, zal ik je vragen om een vragenlijst in te vullen en voor drie dagen een slaaplog bij te houden. Op deze manier krijg ik goed zicht op wat er speelt.

kinderslaapcoach, slaapcoach baby, slaapregressie, doorslapen, vanessa de malmazet, like dreaming, gentle sleep coach
kinderslaapcoach, slaapcoach baby, slaapregressie, doorslapen, vanessa de malmazet, like dreaming, gentle sleep coach

Het Consult

Voorafgaand aan de drie coaching weken nemen wij 1.5 tot 2 uren de tijd om tijdens een video-conference jullie situatie te bespreken en samen een plan uit te werken die 100% bij jullie past EN die jullie zal helpen om beter te gaan slapen.

3 Coaching weken

Hierna volgen drie weken waar alle aandacht moet zijn op jullie kleine en het slaapplan. Het is ontzettend belangrijk dat er tijdens deze weken geen grote veranderingen zijn (zoals een verhuizing of een reis). Tijdens deze weken houd je dagelijks een slaaplog bij en hebben we regelmatig contact via whatsapp, email of telefoon.

kinderslaapcoach, slaapcoach baby, slaapregressie, doorslapen, vanessa de malmazet, like dreaming, gentle sleep coach
kinderslaapcoach, slaapcoach baby, slaapregressie, doorslapen, vanessa de malmazet, like dreaming, gentle sleep coach

Afronding en Standby

In de allermeeste gevallen heb je na 3 weken tijd hele grote stappen gezet en kan je zelf verder gaan. We hebben nog een afsluitend gesprek en (als gewenst) kan je kiezen om me nog te mogen mailen in de daarop volgende weken of maanden.

Ik begrijp dat het spannend is

Je gaat een grote beslissing tegemoet. Moet je nou wel of niet investeren voor beter nachten en rust overdag? Wat krijg je ervoor terug en wat als het niet lukt? Wat als je veel geld betaald en het werkt niet voor jullie?

Ik begrijp je twijfels. En ik wil je twee dingen meegeven in jouw proces tot een beslissing:

1) Zet de stap alleen als jij (of jullie) er echt helemaal klaar voor zijn. Jullie zullen een grote verandering tot weg brengen en jullie inzet is hierbij 100% nodig. Je moet erin geloven en je moet mij kunnen vertrouwen (of een andere kinderslaapcoach uiteraard). Als je twijfelt of ik de juiste persoon ben om jullie te helpen, plan dan een vrijblijvend gesprek in.

2) Als jullie echt achter de beslissing zijn, bereid zijn op mijn advies (en jullie intuïtie) te vertrouwen, bereid zijn consistent te zijn. Dan heb je alle ingrediënten die jullie nodig hebben om beter te slapen en dan gaan jullie over drie weken ook echt beter slapen. Wat betere dag en nachtrust jullie waard is, is aan jou om te bepalen. Maar eens weet ik zeker: zowel jullie als jullie kind, zullen de komende jaren, als niet het hele leven profijt hebben van deze investering.

kinderslaapcoach, slaapcoach baby, slaapregressie, doorslapen, vanessa de malmazet, like dreaming, gentle sleep coach

Veelgestelde Vragen - en Antwoorden

Ik wil mijn baby borstvoeding blijven geven, kan dat?

Natuurlijk! Borstvoeding is absoluut geen obstakel, integendeel! Als je borstvoeding wilt blijven geven (ook 's nachts), nemen wij dit op in jullie Slaapplan.

Ik wil met mijn kind in één kamer/bed slapen, is dat mogelijk?

Zeker! Jij bepaalt hoe de slaapplek van je kindje eruit ziet. Ik zal je wijzen op de preventiemaatregelen tegen wiegendood en je advies geven over hoe je veilig samen met je kind kan slapen.

Zal mijn kind huilen?

Een vraag die ik veel hoor van ouders is of hun kind gaat huilen met mijn slaapprogramma. Ik vind het daarom belangrijk om dit hier te bespreken. Er zijn veel redenen waardoor een kind kan huilen. Eén van die redenen is om protest een stem te geven. Wanneer je de manier verandert waarop je in het verleden op je kind reageerde, kan je een zekere mate van protest verwachten. Daarom vind ik het belangrijk om ouders erop te wijzen dat het werken aan veranderingen in het slaappatroon hoogstwaarschijnlijk op zijn minst enige protest van je kind met zich mee zal brengen. Ik zal je echter nooit vragen het huilen van je kind te negeren, noch hem alleen te laten. Samen ontwikkelen we een plan waar je je prettig bij voelt en waarin we je kennis over jouw kind en mijn ervaring integreren.

Nog niet zeker of dit voor jou is?

Laat ons praten!

Gratis Intro Call boeken